Publicaties

De titels die hieronder zijn weergegeven zijn verkrijgbaar via de reguliere boekhandel in Nederland en België. De titels zijn uiteraard ook te bestellen bij alle online boekwinkels.

Leer snel en verantwoord noten lezen en spelen. Een laagdrempelige pianomethode voor alle leeftijden. Geschikt voor zelfstudie en lessen.

Het tweede boek van Erica Pierik.

Chaos in je hoofd. Te veel gedachten, te veel prikkels, te veel stemmen. En wat je ook probeert om rust te krijgen... het lukt je niet. Herkenbaar? Dan is OP ZOEK NAAR RUST van de Amsterdamse schrijfster Erica Pierik een verrukkelijke verademing. Te midden van alle dagelijkse waan en rumoer over hoe mooi het ideale leven kan zijn, vertelt Erica zonder enkele gêne over haar innerlijke dialogen die haar voortdurend aansporen een goed en verantwoord leven te leiden. Ondertussen is ze zo gericht op ontspanning en rust, dat ze er eigenlijk heel druk mee is. Door hier dagelijks over te schrijven wordt haar doel een ware literaire missie. Met de nodige humor laat Erica ons kennismaking met haar o zo menselijke zoektocht naar balans.

In het kader van het project Verhalenvangers van De Holm in Den Andel beschreven Willem Foorthuis en Luit Slooten de geschiedenis van hotel De Gouden Korenaar, een karakteristiek pand in Den Andel. De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door het dorpsbudget Den Andel van Gemeente Het Hogeland en door de Stichting Tonny en Luit Stol Baflo, gevestigd te Baflo. Uitgeverij het Hogeland verzorgde de distributie naar de boekhandel.

Leven en Rood werd in 2020 bekroond tot één van de vijftig mooiste margedrukwerken. Kunstenaar Klaas Jacob Kort schilderde een jaar lang iedere dag een of meer schilderijen in de kleur rood. Het resultaat is een indrukwekkende serie schilderijen die in boekvorm reflecteren op het leven en de seizoenen.

Een jonge boom voelt zich buitengesloten van andere bomen. Hierdoor is hij vaak aan het piekeren. Door de wijsheid van een oude wijze boom leert de jonge boom zijn bijzondere eigenschappen te waarderen en ontdekt hij zijn ware zelf. Al doende vindt de jonge boom de vrijheid terug om zich te ontwikkelen tot een volwassen boom.

Het verhaal begint op een mooie winterdag waarop de auteur een wandeling maakt in een sprookjesachtige omgeving vol met bomen. Wanneer zij gaat luisteren naar het verhaal dat een oude boom haar te vertellen heeft, komen werkelijkheid en fantasie samen. Het verhaal van De oude wijze boom geeft moed om je eigen weg te vinden en hierop te vertrouwen, om hulp te vragen bij je eigen innerlijke processen en om het leven als een ontwikkelingsproces te zien. De oude wijze boom leert dat niemand zich over het proces zorgen hoeft te maken: je bent immers nooit te oud om te leren en je kunt altijd je eigen keuzes maken!

Een experimenteel literair werk van Thomas van Putten dat is ontstaan door een toevallige combinaties van woorden.

Literaire non-fictie. De Amsterdamse schrijfster Erica Pierik krijgt van een bevlogen ondernemer uit Groningen de opdracht om over zijn plannen voor wereldvrede een boek te schrijven. Al schrijvende geeft zij steeds meer een persoonlijke invulling aan dit idee. Een prachtig boek dat gaat over duurzaam en gelukkig leven.

Manifestaties van Bewustzijn is het verslag van een artistiek-wetenschappelijke zoektocht naar de beleving van spiritualiteit in onze seculiere technologische samenleving. Een volledig herziene Nederlandstalige uitgave van Manifestations of Mind in Matter (ICRL Press, Princeton, USA).

Winst van Integriteit is een boek over verbeteringsprocessen in besluitvorming en Good Governance. Integriteit speelt hierin een cruciale rol. Een praktische gids voor bestuurders en leidinggevenden.

De nieuwe vertolking van het boek Prediker geeft een toegankelijke en diepzinnige kijk op misschien wel het meest gelezen wijsheidsboek uit de Bijbel. Nuchtere wijsheid van zo'n 2000 jaar geleden is nog steeds actueel.

De Nederlandse vertaling van "The Cosmic Laws" is een veel gelezen standaardwerkje op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Voorzien van een heldere inleiding en vol inspirerende inzichten over universele wetmatigheden die in ons leven werkzaam zijn.